Fremragende roman om krig og splittelse. Man fascineres, forfærdes og fortrylles. Jeg har sjældent læst et dansk værk, hvor stoffet, formen og intentionerne i den grad arbejder sammen for at skabe et kontinuum, og hvor det er lykkedes så smukt på så tragisk en baggrund.

Weekendavisen

Kosovic har været længe undervejs med sin roman. Den har været ventetiden værd.

Berlingske Tidende

En fremragende skrevet, dybt indsigtsfuld og ligefrem rystende roman! Man skal ikke tøve et sekund med at læse denne roman! Historien, der bygger på Kosovics egen familie, er dramatisk, vidunderlig indsigtsfuld og ligefrem rystende.

Kristeligt Dagblad

Klogt, indfølende og chokagtigt præcist.

Politiken

En varm anbefaling af en meget vellykket roman.

Jyllands-Posten

Fortalt med stor indlevelse og indsigt.

Information
Cover til Det dobbelte land

Det dobbelte land

Da krigen i Jugoslavien bryder ud, søger den gamle partisekretær tilflugt i Hercegovinas bjerge. Ude ved havet bliver hans hjemby, Dubrovnik, sønderbombet, og mens han venter på, at landet skal vende tilbage til sig selv, kommer der brev hjemmefra: Hans kone er død. Med modtagelsen af brevet hjemsøges han af tanker om, hvordan han har forrådt ikke blot kone og venner, men alt, hvad han har troet på – og han genoplever sig selv, som han var, dengang han stadig bekendte sig til sine idealer, og da han gav afkald på dem. Således forfulgt af de valg, han har truffet i sit liv, tvinges han til at træffe en beslutning, som kan være fatal. Det Dobbelte Land er en roman om det, der er nærværende overalt, hvor vi går og har været, og som er bærer af vores liv og længsler. Om det, som er blindt og tavst, men som vi aldrig kan undslippe. Uden det ville vi gå til grunde - og vi må kæmpe for det, myrde for det og ofre os for det.