Forside på vej

En by i Europa

Estimeret udgivelse: oktober 2024

Han ville ikke have kunnet genkende sig selv, hvis han som yngre havde mødt den mand, som han er blevet til. Jo, dengang havde han også et godt tag på kvinder. Men han havde ikke troet, at han skulle blive ved med at have denne følelse af at være alene. Kan han ikke elske for alvor?

Han havde heller ikke troet, at han som politimand skulle ende med at se indvandringen som enden på europæisk civilisation.

Alt i ham er ved at gå i stykker.

Det er derfor, han har giftet til med Cathrine og ikke vil svigte hende. Hun, som er præst, og som kan se de gode intentioner i mange ødelagte mennesker, og som er erklæret optimist. Hun må aldrig opdage, at han ikke er sådan et menneske, som hun tror.

Og når han ikke kan slippe tanken om Aisha, er det ikke, fordi han er betaget af hende, eller fordi han foragter hende. Det er en forbrydelse, som han vil opklare.

’En by i Europa’ er en roman om et samfund præget af fjendskaber og om en mands kamp for at bevare sig selv, efter at han har mistet troen på de idealer, som han havde for sit liv og land. Hvordan lever man med at have tanker og følelser, som man ikke ønsker at have, og som ingen må kende? Hvordan forbliver man uset i sit indre mørke, mens lysene i Europa blinker?